Заплахата от Третата световна война отново ескалира, след като руски военен

...
Заплахата от Третата световна война отново ескалира, след като руски военен
Коментари Харесай

Русия и САЩ избегнаха на косъм тежък военноморски сблъсък

Заплахата от Третата международна война още веднъж ескалира, след като съветски боен транспортен съд заплаши с таран американски миноносец, който, както Москва твърди, е нарушил съветската граница в залива Петър Велики в региона на Владивосток, пише английският вестник Daily Express, представен от  

Руското министерство на защитата съобщи, че в 6,17 ч. местно време (22:17 ч. българско време в понеделник) американският миноносец  " Джон Маккейн " (USS John S. McCain), който е влезнал в Японското море преди няколко дни, е нахлул в териториалните води на страната, " навлизайки на 2 километра зад морската граница ". Екипажът на съветския кораб „ Аадмирал Виноградов “, посочва министерството в изказване, предупреждава американския транспортен съд, че ще използва „ маневра за таран “, ако непознатият кораб не напусне небрежно съветските териториалните води на страната. Когато „ Адмирал Виноградов “ промени курса си, американският миноносец последва образеца му и се върна в интернационалните води. “

" Големият противоподводен транспортен съд на Тихоокеанския флот  "  Адмирал Виноградов ", който е следвал американския миноносец, е предизвестил американския транспортен съд посредством интернационалния информационен канал за недопустимостта на сходни дейности и опцията за потребление на таранна маневра за изтласкване на нарушителя от съветските териториални води ", се споделя в изказването на съветското министерство на защитата.

" След полученото предизвестие и смяната на курса на огромния противоподводен транспортен съд на Тихоокеанския флот "  Адмирал Виноградов  ", американският транспортен съд неотложно потегли към неутрални води ", се споделя в изказването.

За случая оповестяват всички огромни съветски медии. пуска и видео, направено от съветското военно министерство.

Съединени американски щати отхвърлят да са нарушавали съветските териториални води и настояват, че напълно законно са се намирали в региона. 

В същото време Русия изрази терзанията си и от навлизането в Черно море на американския миноносец  " Доналд Кук ". Национален център за надзор на защитата съобщи, че Черноморският флот го следи. „ Силите и средствата на Черноморския флот започнаха да следят дейностите на разрушителя на американския флот„  Доналд Кук  “, който влезе в Черно море на 23 ноември 2020 г. “, се споделя в изказването на съветското министерство на защитата.

По-рано Шести американски флот заяви, че миноносецът „ Доналд Кук “ се е насочил към Черно море. В понеделник Шести американски флот популяризира изказване в „ Туитър “: „ Доналд Кук е почнал пренос през Проливите и това е седмият път, в който военноморски флот на Съединени американски щати участва в региона на Черно море. Корабите на американския флот постоянно патрулират по тези води, подкрепяйки нашите съдружници и сътрудници в НАТО  ".

В изказването се споделя, че до момента в който е в Черно море, миноносецът ще провежда „ постоянни интервенции, за да подсигурява сигурността в морето и да поддържа районната непоклатимост “.

В него се прибавя още, че интервенциите на кораба в Черно море укрепват оперативната съгласуемост сред съдружниците и сътрудниците от НАТО и  " показват ангажираност към груповата сигурност на Черно море посредством операция „ Атлантическа увереност ".

Командващият на „ Доналд Кук “ Кели Джоунс сподели: „ Работата в Черно море отразява уговорката ни към сътрудниците и съдружниците в района. Това е значима дипломатическа задача и „ Доналд Кук “ вече не един път се е радвал на гостоприемството на страните от Черно море.

Шести американски флот назова Черно море  " фундаментално значим път за морска търговия и непоклатимост в цяла Европа ", отбелязвайки, че неговите сили  " постоянно "  действат в региона в съдействие със съдружници и сътрудници от НАТО, включително България, Грузия. Румъния, Турция и Украйна. „ В интерес на целия свят е да се поддържа непоклатимост и разцвет в Черноморския район и да се възпират нападателните играчи, които се стремят да го дестабилизират в своя изгода “, се споделя в изказването.

Руското външно министерство неведнъж е предупреждавало, че наличието на кораби в Черно море отвън района не води до подсилване на районната непоклатимост. Но Съединени американски щати упорстват, че работят според конвенцията от Монтрьо от 1936 г., която регламентира военната приложимост на Босфора и Дарданелите.

Както беше маркирано от Шести американски флот, четири разрушителя, включително  " Доналд Кук ", са основани в испанското пристанище Рота, за да подкрепят  " интегрираната архитектура на НАТО за противовъздушна защита ". От Флота прибавиха, че военноморските сили и кораби имат способността да работят във водите на Европа и Африка от нос Добра вяра до Северния полярен кръг.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР